2010届高考完形填空总复习题库(附详解)42套

  • 2010届高考完形填空总复习题库(附详解)42套已关闭评论
  • 30 热度
  • A+
所属分类:教育文档
摘要

2010届高考总复习题库——完形填空
1
阅读下面短文,掌握其大意,然后人36-55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Anna Douglas was 72 years old when she started writing her newspaper column.She had been a school teacher before she retired(退休), .She was even willing to work without pay.She then offered a business that helped other businesses find jobs for old people. other old folks like her.By talking with them,.. But old people also had some .She found a new purpose for herself then.
Through the years,she .There was now a : Old people like herself.She began to write a newspaper column called―Sixty Plus‖, which was about .She writes about the problems of old people,.
Anna Douglas uses her ability to see the truth behind a problem.She understands .For example,one of her as soon as he came to visit.Mrs ways for him to understand his grandchildren.
―It’s important to know,‖says Mrs Douglas.―That means questioning and listening,and .Say good things to them and about them,‖she continues.―Never try to people.Never .Don’t tell them what they should do,they have been taught they should have respect for old people.The old should respect them as well.‖
36.A.free B.rich C.powerful D.busy
37.A.service B.money C.students D.books
38.A.observed B.met C.comforted D.answered
39.A.recognized B.followed C.enjoyed D.demanded
40.A.studied B.agreed C.gave D.used
41.A.mistakes B.problems C.questions D.characters
42.A.had B.ought C.was D.used
43.A.subject B.life C.way D.plan
44.A.getting B.respecting C.employing D.supporting
45.A.unknown B.refused C.misunderstood D.discouraged
46.A.thinking B.working C.writing D.leading
47.A.that B.when C.why D.whether
48.A.visitors B.readers C.listeners D.friends
49.A.got B.entered C.left D.passed
50.A.invented B.chose C.suggested D.imagined
51.A.everything B.something C.anything D.nothing
52.A.listening B.speaking C.pleasing D.advising
53.A.praise B.scold C.trouble D.encourage
54.A.speak out B.give up C.get back D.stick to
55.A.Commonly B.Surprisingly C.Happily D.Naturally
答案及解析
完形填空
36. D。她从教师工作上退了下来,然而她一直很忙。B项有一定干扰性。keep rich意思是―富
有‖,从后文she was even willing to work without pay.可以看出B项不合题意。
37. A。从空后的that helped other businesses find jobs for old people.可以看出,她提供的是
商业服务。
38. B。从空后的By talking with them可以看出,Anna Douglas每天都与很多老年人会面,
而不是观察或安慰他们。
39. A。通过与他们交谈,她认识到两件事情。接下来的两句便是她认识到的事情。recognize
在这里是―认识到‖的意思。
40. D。老年人有未被利用的能力。这是她积极为老年人找工作发挥他们余热的原因。其他
答案不合题意。
41. B。然而老年人也有老年人的问题。A项有较大干扰性。从后文我们知道,有一位老年
人不受其孙子女的欢迎,这是他面临的问题,而不是错误。
42. D。从后文She began to write a newspaper column called―Sixty Plus‖,我们知道,她为国家
杂志写人物故事是以前的事。
43. A。联系上下文Old people like herself.是报纸的一个话题(subject),因此其它选项不
合题意。
44. A。get old在这里为系表结构,其它选项不正确。
45. C。B,D项有较大干扰性。作者举的例子说明很多老年人被其孙子女误解,而不是(他
们的要求)被拒绝等。
46. A。从空后的see the truth behind a problem我们得知,Anna Douglas用的是 thinking
abilities。
47. C。从下文举的例子看,她明白的是事情的起因,因此其它选项不合题意。
48. B。A项有较大干扰性。从前文我们知道Anna Douglas是靠写文章与老年人交流,而不
是建立了咨询中心,因此A项不合题意。
49. C。联系上下文我们可以推知,这位老年人与其孙子女关系并不融洽,因此当他进来时,
孩子们就离开。
50. C。她给这位老人建议了几种方法。
51. B。A,C有较大干扰性。从空后的 your grandchildren’s world我们得知,想了解孙子女
世界的一切是不可能的。
52. A。本空承接and前的分句而来,因此答案应在questioning和listening间选择,选项中
没有questioning。
53. B。联系上文Say good things to them and about them.得此答案。A项有一定干扰性,空
前的Never决定了此选项不正确。
54. D。stick to在这里是―固执地坚持‖。A,B均有一定干扰性。联系前文Mrs Douglas认为
老人应该多听听孙子女的见解,不要太固执地坚持自己的看法。 speak out意思是―说出‖,give up是―放弃‖,因此不合题意。
55. A。D有较大干扰性。Naturally意思是―自然而然地‖,而Commonly指―通常情况下‖。
2
阅读下面短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
We may look at the world around us, but somehow we manage not to see it until whatever we’ve become used to suddenly disappears. see — or look at — on my way to work each morning.
For three years, no matter around 8:00 am. On days, she wore heavy clothes and a pair of woolen gloves. Summertime out neat, belted cotton dresses and a hat pulled low over her sunglasses. all this only after she was seen I expected to see her each morning. You might say I her.
―Did she have an accident? Something ?‖ I thought to myself about her . Now that she was gone, I felt I had her. I began to realize that part of our life probably walks her dog along the street every morning, the twin brothers you see at the library. Such people are markers in our lives. They add weight to our Think about it. , while walking to work, we mark where we are by a certain building, why should we not mark where we are when we pass a familiar, though , person?
36. A. Make B. Take C. Give
37. A. happened B. wanted C. used
38. A. what B. how C. which
39. A. sunny B. rainy C. cloudy
40. A. took B. brought C. carried
41. A. Clearly B. Particularly C. Luckily
42. A. believed B. expressed C. remembered
43. A. long B. often C. soon D. Have D. tried D. when D. snowy D. turned D. Especially D. wondered D. much
D. admired 44. A. respected B. missed C. praised
45. A. better B. worse C. more D. less
46. A. disappearance B. appearance C. misfortune D. fortune
47. A. forgotten B. lost C. known D. hurt
48. A. happy B. enjoyable C. frequent D. daily
49. A. friends B. strangers C. tourists
50. A. regularly B. actually C. hardly
51. A. common B. pleasant C. important D. guests D. probably D. faithful
52. A. choice B. knowledge C. decision D. sense
53. A. Because B. If C. Although D. However
54. A. keeping B. changing C. passing D. mentioning
D. unreal 55. A. unnamed B.unforgettable C. unbelievable
英语参考答案
36—40 BCADB 41—45 ACDBB 46—50 ACDBA 51—55 CDBCA
3
阅读下面短文,从短文后面所给各题的四个选项A、B、C、D中,选出可以填入空白处的最佳选项。
I was afraid to fly alone, but Dad put me on board anyway and a flight attendant (乘务
员) was keeping an eye on me through the flight.
came to land.
As we broke through the clouds, I could see lights and knew we were getting
close to the ground. When we came to the runway, however, I realized we were going too it seemed to be fine. The lights were gone when suddenly someone shouted, ―Look, the runway’s
I looked up ahead and saw a busy road. There were lots of that must have seen
us because some of them not knowing whether we were going to run over or be hit by the cars! was with us, but not for long.
We nose down onto some ground. The flight attendant came, ―Have to didn‘t and immediately unfastened my seatbelt. Through the window I saw sign. A The exits were opened and the started to help get people down out. When I did
touch the ground, I wanted to still fearing the explosion. The gas tanks were and the flight attendant passed me my cell phone by which I called my grandparents, who were waiting for I was
!
21. A. Order
22. A. below
23. A. slow
24. A. carefully
25. A. moving
26. A. people
27. A. stopped
28. A. puzzled
29. A. Hope
30. A. landed B. The plane B. ahead B. far B. differently B. working B. passengers B. rushed B. scared B. Care B. struck C. Time C. around C. high C. calmly C. ending C. buses C. escaped C. discouraged C. Luck C. settled D. Place D. behind D. fast D. seriously D. closing D. cars D. cheered D. ashamed D. Fear D. crashed
31. A. get off
32. A. wonder
33. A. a gas-station
34. A. curious
35. A. survive
36. A. pilot
37. A. lie down
38. A. unharmed
39. A. gift B. sit still B. reply B. an emergency B. powerful B. explode B. air-hostess B. rush away B. destroyed B. word C. run away C. hesitate C. a keep-off C. cautious C. rescue C. crew C. ring up C. removed C. story D. stay behind D. hurry D. a no-crossing D. bitter D. disappear D. captain D. give up D. equipped D. evidence
40. A. polite B. patient C. nervous D. alive
参考答案21~25 CADBC 26~30 DABCD 31~35 ACADB 36~40 CBABD
4
The western world has always been divided into two types of people—the cool and the uncool. It is a division school. The cool kids are good at .They are the opposite sex .They are good-looking and people want to their style. They can do their homework but they don‘t make a big effort. That would The uncool kids are in the other corner of the playground. They are very bright ,but they don‘t have greatskills and they are sports .When they are not programming computers or doing calculus(微积分)in their heads ,they are reading comic books and watching shows like the ―X Files‖ .They are Here‘s the news. The geeks are .Make friends with them now or they will put virus in yet they do pass their examinations ,and they might not be too popular at university, but good degrees.
The most of the 21st century ,computers and IT, has been at least partly created by geeks .Geek heroes like Bill others to follow their example .Being a of their own to work and play in ,making them a ,the effect of the geeks (趋势).It is now cool to be .Geek culture is becoming an important part of general popular culture ,in which what you know is more . Geeks were often bullied or laughed at in school. Now a geek may be your boss .Perhaps it is time for 36.A.continues B.makes C.remains D.starts
37.A.computers B.studies C.sports D.maths
38.A.pleasant B.popular C.crazy D.average
39.A.copy B.advance C.take D.act
40.A.not B.indeed C.perhaps D.actually
41.A.speaking B.operating C.social D.experimental
42.A.speechless B.sharp C.active D.hopeless
43.A.known B.referred C.thought D.admired
44.A.taking on B.taking up C.taking over D.taking in
45.A.put B.cause C.bring D.serve
46.A.win B.take C.wish D.finish
47.A.industry B.discovery C.progress D.development
48.A.promise B.discourage C.demand D.excite
49.A.chance B.space C.world D.career
50.A.force B.company C.organization D.department
51.A.of B.on C.in D.for
52.A.rich B.attractive C.handsome D.uncool
53.A.how B.that C.what D.how much
54.A.opportunities B.dangers C.possibility D.question
55.A.punishment B.argument C.competition D.employment
参考答案36.D 37.C 38.B 39.A 40.A 41.C 42.D 43.A 44.C 45.C
46.B 47.A 48.D 49.C 50.A 51.B 52.D 53.C 54.B 55.A
5
At 4:00 pm. Hiroyuki Matsuda, 36, who lives in a suburb of Kyoto, goes to a nearby nursery school to pick up his 5-year-old daughter. Hiroyuki, a(n) (36) father in Japan is a junior high school teacher. His wife Takako, working in a publishing house, gave (37) in June. After a two-month maternity leave(产假), she (38) to work, while Hiroyuki (39) his new life as a househusband.
Over the past six months, taking child to the nursery school and (40) her back home has been an important (41) of his daily life. Talking and walking with his daughter comes (42) to him and he looks (43). Yet some people stare at him (44) when he pass by— (45) is how rare it is for a man to be walking with a child in a residential district(住宅区)on a weekday. When Hiroyuki goes to the market, he (46) his buying smoothly and goes straight home. He does exactly what any housewife (47), so Hiroyuki was (48) with being seen as a curiosity.
When their first child was born, his wife took childcare leave. But when his second child (49), the situation at his wife‘s office did not (50) her to take it. So Hiroyuki applied to his school for leave. Knowing this, the principal (51) encouraged him, saying raising the next generation was a worthy undertaking(任务).
Despite his recognition of the merits of arrangements, Hiroyuki has not told his parents he is (52) childcare leave. He‘s worried that if they found out, they might criticize (批评) Takako for (53) him do (54) a thing. Though recognized naturally, childcare leave for a man is not (55) to be accepted.
36. A. average B. excellent C. common D. normal
37. A. right B. money C. birth D. food
38. A. got back B. took back C. brought back D. held back
39. A. continued B. ended C. finished D. began
40. A. taking B. carrying C. bringing D. sending
41. A. part B. step C. stage D. period
42. A. strange B. natural C. frightful D. awful
43. A. worried B. angry C. eager D. easy
44. A. warmly B. kindly C. coldly D. politely
45. A. what B. it C. which D. that
46. A. makes B. does C. takes D. pays
47. A. might B. should C. would D. could
48. A. glad B. happy C. worried D. angry
49. A. came along B. came down C. came up D. came over
50. A. permit B. allow C. promise D. advise
51. A. still B. yet C. even D. though
52. A. with B. by C. in D. on
53. A. forcing B. making C. allowing D. advising
54. A. such B. thus C. what D. so
55. A. ordinary B. ready C. natural D. successful
参考答案
36.A37.C38.A39.D40.C 41.A 42.B 43.D44.C 45.D 46.A 47.C 48.D 49.A50.B 51.C
52.D 53.B54.A 55.B
6
September 4 was my first day at Phillips Academy, my new school. It was also my 18th birthday. I received a warm from my host family— the Steins. Gena was my host mum, and her daughter Lily would also be a new Phillips. They took me to the school and me around the campus.
On our way to my dorm (学生宿舍), we saw a huge truck delivering a student‘s room. Many students at the school were very rich, and they would fill their dorms with decorations(装饰物). But I was I had a single room, which was about the usually hold six people. she helped carry my bags, Lily asked me, ―What‘s your favorite ,Teresa?‖
I thought for a moment before answering, ―Orange.‖
I didn‘t know why she had asked the question.
We an introduction meeting after dinner. of the students were native English speakers, so I felt a little I returned to my room after the When I opened my door, I found a big .The bed was perfectly made with blankets and an orange sunflower pillow. On the was a sunflower-pattern mat(垫子)while a colorful lamp I opened my mouth, There was also a I touched the little pillow on the bed as I read the card.. A warm current (暖流) rushed through my 36. A. heart B. card C. service D. welcome
37. A. student B. teacher C. citizen D. visitor
38. A. walked B. introduced C. showed D. invited
39. A. bag B. newspaper C. letters D. furniture
40. A. warned B. forced C. determined D. supposed
41. A. matter B. waste C. show D. use
42. A. design B. size C. pattern D. example
43. A. As B. Though C. Because D. While
44. A. fruit B. weather C. food D. color
45. A. organized B. planned C. attended D. opened
46. A. All B. Most C. Some D. Few
47. A. pleased B. nervous C. angry D. afraid
48. A. dinner B. class C. meeting D. party
49. A. exciting B. surprising C. tiring D. interesting
50. A. secret B. joke C. warmth D. surprise
51. A. wall B. desk C. floor D. ground
52. A. stood B. lay C. appeared D. hung
53. A. frightened B. moved C. satisfied D. understood
54. A. post B. birthday C. name D. festival
55. A. mind B. head C. face D. body
参考答案35-45: DACAC BBADC 46-55: BBCAD CABBD
7
阅读下面的短文,掌握其大意,然后从36—55各题所给的四个选项(A、B、C和D中,选出最佳选项。
It was the district sports meet. My foot still hadn‘t healed(痊愈)from a(n injury . I had whether or not I should attend the meet. But there I was, for the 3,000-meter run. ― Ready … set … ‖ The gun popped and we were off. The other girls rushed me. I felt as I fell farther and farther behind.
― Hooray ! ‖ shouted the crowd. It was the loudest I had ever heard at a meet. The first-place runner was two laps(圈)ahead of me when she crossed the finish line.
― Maybe I should ‖ I thought as I moved on. , I decided to keep going. During the last two laps, I ran and decided not to in track next year. It wouldn‘t be worth it, my foot did heal.
When I finished, I heard a cheer— than the one I‘d heard earlier . I turned around and
I was leaving several girls came up to me. ― Wow, you‘ve got courage! ‖ one of them told me. ― Courage? I just a race ! ‖ I thought. ― I would have given up on the first lap, ‖ said another girl . ― We were cheering for you . Did you hear us? ‖
Suddenly I regained . I decided to track next year. I realized strength and courage aren‘t always in medals and victories, but in the to overcome difficulties. The strongest people are not always the people who win, the people who don‘t give up when they lose .
36. A. slighter B. worse C. earlier D. heavier
37. A. expected B. supposed C. imagined D. doubted
38. A. late B. eager C. ready D. thirsty
39. A. from behind B. ahead of C. next to D. close to
40. A. ashamed B. astonished C. excited D. frightened
41. A. cheer B. shout C. cry D. noise
42. A. slow down B. drop out C. go on D. speed up
43. A. Therefore B. Otherwise C. Besides D. However
44. A. with delight B. with fear C. in pain D. in advance
45. A. play B. arrive C. race D. attend
46. A. even if B. only if C. unless D. until
47. A. weaker B. longer C. lower D. louder
48. A. well enough B. sure enough C. surprisingly enough D. strangely enough
49. A. while B. when C. as D. since
50. A. finished B. won C. passed D. lost
51. A. cheer B. hope C. interest D. experience
52. A. hold on B. turn to C. begin with D. stick with
53. A. measured B. praised C. tested D. increased
54. A. sadness B. struggles C. diseases D. tiredness
55. A. or B. nor C. and D. but
参考答案36—40 CDCBA 41—45 ABDCC 46—50 ADBBD 51—55 BDABD
8
It is exciting to apply for a job that really appeals to you. In making your application, there are a number of points for you to __36__.
In your letter of application, aim to say just enough to give a good __37__ of yourself, __38__ being too long. If you are answering an advertisement, any information for __39__ it asks must, of course, be given. This will usually __40__ your scholastic record and __41__ education and training. You may also be asked to give the names of one or two persons to __42__ references. For this purpose you should choose people who know you __43__ enough to vouch(担保) for your character and ability; and in courtesy(礼貌), you should seek in __44__ their permission to be named as referees.
It will depend on circumstances ___45___ you can usefully add about yourself. Your __46__ is to bring to the __47__ of the employer any good reason why you rather __48__ any of the other applicants should be chosen for the job. If therefore you feel you have any special skill or aptitude for the work __49__, for example, any __50__ interest in the line of business, let this __51__.
Finally, __52__ is your use of language. You cannot go __53__ if you keep your sentences and paragraphs short, making sure the sense is clear and well expressed. Choose __54___ words so long as they __55__ your meaning.
36. A. see B. describe C. add D. observe
37. A. account B. picture C. feature D. opinion
38. A. instead B. besides C. including D. without
39. A. which B. what C. that D. it
40. A. explain B. cover C. describe D. illustrate
41. A. better B. further C. higher D. longer
42. A. ensure B. agree C. supply D. deliver
43. A. very B. closely C. long D. well
44. A. detail B. return C. advance D. consequence
45. A. how often B. how soon C. how much D. how long
46. A. purpose B. suggestion C. proposal D. destination
47. A. sight B. notice C. interest D. attraction
48. A. then B. maybe C. than D. otherwise
49. A. or B. and C. so D. then
50. A. strong B. particular C. extra D. extraordinary
51. A. to know B. being known C. know D. known
52. A. such B. where C. there D. that
53. A. illegal B. strange C. vain D. wrong
54. A. plain B. honest C. common D. usual
55. A. communicate B. convey C. transform D. translate
参考答案
36—40 DADAB 41—45 BCDCC 46—50 ABCAB 51—55 DDDAB
9
What would life be like without television? Would you spend more time , reading, or studying? Well, now it‘s your chance to turn off your TV and The goal of TV-Turnoff Week is to let people leave their TV sets and participate in activities drawing to biking. The event was founded by TV-Turnoff Network, a non-profit organization which started the event in 1995. In the Last year more than 7.6 million people participated, people in every state in America and in more than 12 other countries! This is the 11th year in which are asking people to ―turn off the TV and turn on
According to the TV-Turnoff Network, the average in the US spend time in front of the TV (about 1,023 hours per year) than they do in school (about 900 hours per year). Too much TV has made many kids grow fat. in 2001‘s TV-Turnoff Week, US Surgeon General David Satcher said, ―We are raising the most generation of youngsters in American history. This week is about saving lives.‖
Over the years, studies have shown that watching a lot of TV poor eating habits, too little exercise, and violence. Frank Vespe of the TV-Turnoff Network said that turning off the TV ―is or
―One of the great lessons of TV-Turnoff Week is the realization that I turn on the TV, I‘m deciding not to do something else,‖ Vespe said.
TV-Turnoff Week seems to be making a . Recent US Census(人口普查)data that about 72 percent of kids under 12 have a limit on their TV time. That‘s about 63 percent ten years ago.
36. A. drinking B. sleeping C. washing D. playing outside
37. A. find out B. go out C. look out D. keep out
38. A. away B. alone C. on D. beside
39. A. like B. as C. from D. such as
40. A. end B. event C. beginning D. total
41. A. besides B. except for C. including D. except
42. A. governments B. parents C. organizers D. businessmen
43. A. the light B. the radio C. life D. the Internet
44. A. grown-ups B. kids C. clerks D. parents
45. A. less B. enough C. little D. more
46. A. programmes B. screen C. hours D. watching
47. A. However B. On the contrary C. In fact D. As a result
48. A. overweight B. overeaten C. overgrown D. overseeing

文档信息:

  • 大小:1481KB
  • 页数:50页
  • 格式:doc格式

点击图片查看更多:

隐藏内容: ********, 支付¥5.00下载